woensdag 3 april 2024

Gezonde schoolkantine anno 2024
 

Geloof het of niet, maar de schoolkantine is allang niet meer die plek waar je alleen maar voor de snelle suikerboost komt. Die verandering zie je terug in het kloppend hart van elke school: de kantine. Anno 2024 pakken we het helemaal anders aan en gaan we voor de gezonde schoolkantine. En bij Langerak snappen we precies wat er nodig is om die plek te transformeren in een kantine als oase van gezondheid en smaak.  

 

Hoe bied je scholieren gezonde en toch lekkere snacks aan? 

Simpel: zorg dat je een rijk aanbod aan snacks te bieden hebt die gezond zijn en daarnaast mag je ook zeker wat ongezondere of semi-ongezonde snacks aanbieden. Onderzoek toont aan dat juist de keuze tussen verschillende opties men laat kiezen voor een gezonde optie. En dan kun je dus zeker nog wel je snoepautomaat en snackautomaat laten staan. Gezonde én bovenal lekkere snacks aanbieden vraagt om wat creativiteit. Groentesnacks die crunchen als chips en smoothies die zo kleurrijk zijn dat je ze wel moet proeven. Langerak staat aan je zijde met alles wat je nodig hebt om deze gezonde lekkernijen aan de man te brengen. 

Suiker in de schoolkantine 

We weten allemaal: te veel suiker is een no-go. Maar hoe zorg je ervoor dat die zoete verleiding uit de kantine verdwijnt zonder protest? Onze tip is om het assortiment uit te breiden met gezonde opties en daarnaast een kleine hoeveelheid suikersnacks te bewaren. Mensen een keuze geven leidt vaak al tot betere en gezondere keuzes. Vervang een deel van de snacks met veel suikers door snacks en drankjes die niet alleen lekker, maar ook een stuk gezonder zijn. Met de automaten van Langerak de Jong maak je water, fruit en groente ook nog eens aantrekkelijk. 

De dag van de gezonde schoolkantine 

Stel je voor: een hele dag die draait om gezond eten en drinken in de kantine. Een dag waarop gezondheid en gezelligheid hand in hand gaan. Het Voedingscentrum besteedt elk jaar aandacht aan de Dag van de Gezonde Schoolkantine. Misschien scoort jouw schoolkantine dit jaar wel het zilveren, gouden of ideale niveau volgens de richtlijnen. Met de support van Langerak de Jong maak je deze dag én je kantine tot een gezond succes. Laat mensen op deze dag in het jaar extra kennis maken met wat jouw kantine te bieden heeft. 

Doe de kantinescan 

Weet jij hoe jouw kantine ervoor staat? Met een snelle scan heb je zo inzicht in wat er al supergoed gaat en wat nog net een tandje gezonder kan. Met de kantinescan van het Voedingscentrum weet je precies waar je aan toe bent en wat je nog kunt verbeteren. 

Keuzes maken voor jouw kantine: wat kies je wel en wat kies je niet

Het draait niet alleen om wat je serveert, maar ook om hoe je het serveert. De juiste machines en automaten? Die zijn goud waard. Langerak de Jong  heeft alles om jouw assortiment in een handige automaat te presenteren. Van de nieuwste koffieautomaten tot systemen die jouw gezonde snacks perfect laten zien. Samen maken we de gezonde schoolkantine mogelijk.  

Dus, zie je het al voor je? Een schoolkantine die bruist van gezondheid, kleur en smaak. Met een beetje hulp van Langerak de Jong behoort jouw kantine straks tot de top van gezonde schoolkantines.

Interesse in wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op en bestel online met jouw organisatie!