Duurzaamheid en MVO

Ben jij bezig met het verduurzamen van jouw organisatie? Totaalleverancier Langerak de Jong helpt jouw daar graag bij. Ons assortiment is samengesteld met de impact op mens en milieu in het achterhoofd. Goed voor de planeet, en voor jouw doelstelling!

Jij kan ons helpen bij het verduurzamen van een verantwoord aanbod. Geef het aan ons door als je een wens hebt voor een duurzaam product, concept of dienst. Jouw ideeën doen er voor ons toe. Samen zorgen we voor een duurzame wereld.

Circulair ondernemen

Langerak de Jong probeert kritisch te zijn welke producten een verpakking nodig hebben (hergebruiken) en waar mogelijk een alternatief te gebruiken. Hiermee proberen we zo weinig mogelijk afval te produceren.  De missie van Langerak de Jong daarin is de cirkel rond krijgen: iedere grondstof of verpakking wordt gebruikt voor een nieuwe, of andere toepassing. Dat noemen we circulair ondernemen.

Eén van onze belangrijkste stappen binnen circulair ondernemen is dat wij afvalstromen bij Langerak de Jong scheiden en recyclen, dit hebben wij inmiddels al gedaan met plastic en kunststoffen, koffiebekers, papier en karton, koffiedik en restafval. Tevens nemen wij ook oude koffiemachines terug. Deze machines worden waar mogelijk als tweedehands machines verkochtof gerecycled.

Ook de vele Brita-waterfilters die wij na hun levensduur terugkrijgen, geven wij af aan Brita voor recycling. Zij hergebruiken het koolstof in de filter en scheiden het plastic ervan. Dit plastic wordt fijngemalen aangeboden voor het maken van nieuw Playmobil-speelgoed.  

Onze chauffeurs kunnen bij levering van een bestelling de gebruikte koffiebekertjes meenemen. Deze bekertjes komen dan in het programma voor de recycling van koffiebekers. Ook kunnen onze bezorgers jullie koffiedik mee terug nemen. Samen met voedselresten kan jouw koffiedik worden veranderd in een duurzame energiebron: biogas. 

Duurzame energie

Duurzame energie is meer dan alleen energie besparen, het is ook investeren. Zo word de temperatuur van ons kantoor en magazijn geregeld met warmtepompen en ligt het dak van het magazijn vol met 500 zonnepanelen. Zelfs onze koffiedik wordt gerecycled naar een duurzame energiebron, gebruikt voor de opwekking van restwarmte.

De duurzaam opgewekte energie gebruiken wij ook om vrachtwagens ' nachts op een constante, lage temperatuur te houden. Deze handeling zorgt dat de vrachtwagens minder brandstoffen hoeven te gebruiken. Ook hoeven wij niet om te rijden, onze ict-systemen laten de ritten naar de klant zo kort mogelijk duren. Dit bespaart geld, brandstof en tijd dat jij op je bestelling moet wachten

Wij maken nog steeds stappen om duurzamer om te gaan met energie. Zo worden de lampen in het magazijn omgewisseld naar ledverlichting en is het magazijn voorzien van een warmte-isolerende schuifwand. Ook de koffiemachine's in de showroom staan niet langer aan dan nodig.

 

Social Fairness

Langerak de Jong onderneemt met het oog op de lange termijn. Zo besteden wij ook aandacht aan het welzijn van collega's en arbeiders in andere landen die bijdragen aan producten in onze webshop. Ook als zij niet bij ons in dienst zijn. Wij zien ook hun inzet als randvoorwaarde om jou, als klant, goed van dienst te kunnen zijn.

Social Fairness brengen wij binnen onze organisatie in de praktijk bij onder andere de selectie van nieuw personeel. Daarnaast zetten wij stappen in ketenverantwoordelijkheid door bijvoorbeeld onze visie over social fairness bij onze toeleveranciers onder de aandacht te brengen. 

Tot slot werken wij graag samen met gelijkgestemde partners  zoals Fairgrounds FoundationLiliane Fonds en JOGG.

Lees meer over onze partnerschappen

Single use plastic

Zoals je waarschijnlijk al wist is er een verbod op onder andere plastic borden, bestek en rietjes. Deze artikelen zal je dan ook niet meer bij ons vinden. Totaalleverancier Langerak de Jong verkoopt alleen nog maar producten die vaker te gebruiken zijn. 

Recyclen en tegen verspilling

Langerak de Jong heeft meerdere acties lopen om zo veel mogelijk te recyclen en verspilling tegen te gaan. Zo kunnen onze bezorgers ook al jouw koffiebekertjes op halen. De kartonnen bekers zullen worden gerecycled tot wc-papier en toilethanddoekjes. Daarnaast hebben wij biologisch afbreekbare koffiebekers. Ook de koffiedik kan worden meegenomen door onze bezorgers. De koffiedik wordt dan gerecycled tot biogas, een duurzame energiebron. 

Ook nemen wij stappen om voedselverspilling tegen te gaan. Het komt voor dat artikelen in ons magazijn dicht tegen de uiterste houdbaarheidsdatum zitten. Vaak besluiten wij dan om deze artikelen niet meer te verkopen, om te voorkomen dat de houdbaarheidsdatum te snel verloopt in de voorraad van klanten. Kwalitatief is er echter niet mis met deze producten en om die reden geven wij deze mee met de Voedselbank Zoetermeer. Zij zorgen voor verspreiding van de levensmiddelen vanaf zes uitgiftepunten, naar zo'n 300 gezinnen in Zoetermeer.

Keurmerken

Stap voor stap werken we toe naar een assortiment dat volledig is samengesteld met respect voor mens en milieu. Volgens onafhankelijke meting van PS in Foodservice stijgt het percentage duurzame artikelen bij Langerak de Jong, jaar na jaar.

Leer over de keurmerken

Certificaten

De medewerkers van Langerak de Jong vinden het van groot belang om up-to-date te blijven van ontwikkelingen en nieuwe wet- en regelgevingen. Veiligheid staat bij ons voorop. Daarnaast is het ook belangrijk om te blijven ontwikkelen om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken. 

Totaalleverancier Langerak de Jong is in bezig van ISO 22000 (hygiëne en voedselveiligheid) en ISO 9001 (kwaliteitsmanagementsysteem).

Lees meer over de certificaten

Wil je meer weten?

Lees dan meer in onze blog of neem contact op. Dan beantwoorden we jouw vragen graag onder het genot van een kopje koffie. 

Welkom op de nieuwe website van Langerak de Jong

Bent u klant van Langerak de Jong, dan heeft u een mail ontvangen. U kunt inloggen via het klantportaal om uw bestelling te plaatsen. Heeft u geen mail ontvangen neem dan contact op via verkoop@ldj.nl of telefonisch van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 via 079-362 05 15.