vrijdag 10 januari 2020

Zit er suiker in uw cappuccino?

(Soms zonder dat u het weet)

Koffie met suiker, vroeger heel normaal, maar tegenwoordig minder vanzelfsprekend. We letten op onze gezondheid en ook op het werk willen we ons fit en gezond voelen. Te veel suiker helpt daar niet bij. Misschien heeft u ook de beslissing genomen om minder of geen suiker in de koffie te doen. Of misschien gebruikt u zoetjes.

Zichtbaar en onzichtbaar met suiker
Doet u geen suiker in de koffie? Dat wil niet zeggen dat er geen suiker in zit! Zwarte koffie is zwarte koffie, maar veel koffiespecialiteiten bevatten suiker. Zo is suiker toegevoegd aan melkproducten voor de bereiding van bijvoorbeeld cappuccino, latte macchiato en wiener melange. Dat helpt bij het stevig houden van het melkschuim.

Maar wie bewust wil letten op de maximale dagelijkse suikerbehoefte, heeft meer keuzes.

Let op de verschillen
Ziet u uw dagelijkse cappucino al in rook opgaan, om uw gezondheid te sparen? Hoeft niet. Primo Bravo geeft u de keuze. Wilt u op het werk cappuccino drinken van barista-kwaliteit? Dan kunt u het beste verse melk gebruiken. Een natuurproduct, dat onbewerkt van zichzelf een laag suikergehalte heeft.

Door de samenstelling is het ook goed voor stevig melkschuim, zodat alle eigenschappen van een rijke cappuccino goed naar voren komen.

Maar alternatieven genoeg. Cappuccino kan tegenwoordig ook worden gemaakt van andere soorten melk, zoals lactosevrije melk en van melk zonder dierlijk melkeiwit. Een leuke variant is de Oatley Havermelk Barista Edition, speciaal voor de koffie. Oatley gebruikt haver als basis en heeft daarom ook het vegan keurmerk.    

Wat is er mogelijk bij u?
Heeft u geen verse melk op het werk? Misschien is de automaat niet voorzien van een koelkastje. Of de koffieautomaat is alleen geschikt voor melkpoeder. In het laatste geval kunt u kiezen tussen topping of melkproduct. Juist dan is het goed om op te letten welke keuze u maakt.  

Bewust kiezen
Welke kiest u? De Primo Bravo Cappuccino Topping komt het dichtst bij de cappuccino, zoals u hem drinkt bij echte barista’s. Maar het Primo Bravo Melkproduct scheelt u geld, en bevat ook nog eens 12,5% minder suiker.

Is dat de (kosten)bewuste keuze die u zoekt? Onze adviseurs vertellen u graag welke keuze voor u de beste is.