woensdag 5 juni 2024

Cold brew koffie, dé nieuwe koffie trend 

De koffiecultuur is volop in beweging en koffieliefhebbers springen tegenwoordig massaal over op deze koudgebrouwen koffie. Voor degene die dat nog nooit geprobeerd heeft, klinkt het misschien niet direct als een geweldig lekker drankje. Eerder zal het associatie opwekken met de laatste slok bittere koffie die is afgekoeld. Maar cold brew koffie is met recht een nieuwe koffietrend! Wat maakt deze trend zo speciaal en hoe haal je 'm naar je kantine? 

 

Wat is cold brew koffie precies? 

Cold brew koffie is het resultaat van koffiebonen die langdurig getrokken worden in koud water. Deze methode haalt de rijke smaken uit de boon zonder de bitterheid die heet water met zich mee kan brengen. Het resultaat is een soepel, zoet drankje dat zelfs op een warme zomerdag voor verfrissing kan zorgen. En dat alles zonder de bittere smaak die een warm gebrouwen kop koffie kan hebben. 

Waarom drinken mensen graag cold brew koffie? 

De unieke bereidingswijze van cold brew resulteert in een minder zure, en vaak cafeïnerijkere koffie. Dit maakt het een ideale keuze voor mensen die op zoek zijn naar een zachte, maar effectieve energieboost. Het feit dat je cold brew zowel puur als met ijs of een scheutje melk kunt genieten, spreekt veel koffiedrinkers aan. 

Onze Cold Brew koffiemachines 

Voor de koffieliefhebbers die de cold brew trend naar hun kantine willen brengen, presenteren wij met trots onze selectie koffiemachines die speciaal zijn ontworpen om de cold brew ervaring te optimaliseren: 

Jura X10 Dark Inox

Deze machine is een ware krachtpatser, met wel 36 verschillende koffiespecialiteiten. Of je nu een lungo met één druk op de knop wilt of een koele verfrissende cold brew, de X10 maakt het allemaal mogelijk met zowel warme als koude opties. Perfect voor kantines waar veelzijdigheid en kwaliteit voorop staan. 

Jura GIGA W10

Met twee keramische molens houdt deze machine de koffiebonen vers en klaar voor gebruik. De GIGA W10 staat niet alleen bekend om zijn cold brew capaciteit, maar ook om zijn scala aan 35 koffiespecialiteiten. Dit maakt het een uitstekende keuze voor locaties die zowel kwaliteit als snelheid vereisen. 

Douwe Egberts Cafitesse Excellence Touch Hot & Cold

Deze innovator was de eerste in zijn soort die ijskoffie aanbood en heeft de capaciteit om tot 700 kopjes per uur te leveren. Voor scholen, bouwplaatsen en kantoren waar het tempo hoog ligt en de vraag naar zowel warme als koude koffie groot is, biedt deze machine uitkomst. 

Douwe egberts cafitesse excellence touch hot cold liqued koffiemachine koffiezetapparaat ijskoffie warm koud

Cold brew koffie aanbieden in je kantine 

Cold brew koffie in je kantine introduceren betekent meer dan alleen een nieuwe drankoptie aanbieden; het gaat om het creëren van een moderne en uitnodigende omgeving. Scholen en werkplekken zien het nut in van goede koffie. Een lekker kopje koffie is zelfs aangetoond als sfeer verhogend en dat telt ook mee voor de werkefficiëntie. Het brengt mensen samen, verhoogt de tevredenheid en kan de productiviteit stimuleren.

Met onze gespecialiseerde machines maak je van je kantine een plek waar men niet alleen komt om te eten, maar ook om te genieten van een uitstekende kop koffie. Ontdek vandaag nog hoe de cold brew trend de dynamiek van jouw kantine kan veranderen en neem een kijkje bij onze koffiemachines.  

Interesse in wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem contact met ons op en bestel online met uw organisatie!