zondag 15 oktober 2023

Water op je werkplek: Wat zijn de mogelijkheden? 

Wanneer we denken aan een ideale werkplek, komen vaak zaken als comfortabele stoelen en een snelle internetverbindingen naar voren. Maar een belangrijk element dat vaak over het hoofd wordt gezien, is de beschikbaarheid van water. Water is niet alleen een basisbehoefte, maar speelt ook een sleutelrol in de gezondheid en het welzijn van medewerkers. In deze blog verkennen we de opties voor water op de werkplek en hoe Langerak de Jong hierbij kan helpen.

Hydratatie, meer dan alleen een dorstlesser

Het belang van hydratatie kan niet genoeg benadrukt worden. Onze hersenen bestaan voor 80% uit water, en voldoende water drinken (8 tot 10 glazen per dag) kan de cognitieve vaardigheden met wel 30% verhogen. Ondanks dit feit blijkt uit onderzoek van IPSOS (2021) dat meer dan de helft van de Nederlanders niet de aanbevolen 1,5 tot 2 liter water per dag drinkt, wat kan leiden tot concentratieproblemen en vermoeidheid.

Waterkoelers: Een stap naar een gezondere werkplek

Een effectieve manier om waterconsumptie op kantoor te stimuleren, is door het plaatsen van een waterkoeler. Langerak de Jong heeft een uitgebreid assortiment aan waterkoelers, van eenvoudige bottelkoelers tot geavanceerde waterleidingkoelers. Of je nu een eenvoudige oplossing zoekt of een geïntegreerd systeem, wij hebben de perfecte oplossing voor jouw werkplek.

Gekoeld water

Gekoeld water is naast verfrissend ook cruciaal voor mentale helderheid en verminderd stress en vermoeidheid. Ideaal om voor een waterleidingkoeler zoals de Aquacool E4 te gaan voor bij jou op kantoor. Met deze waterleidingkoeler biedt Langerak de Jong toegang tot verfrissend koud, warm of bruisend water. Ideaal voor warme dagen of na intensieve vergaderingen.

Zuiver drinkwater

Dankzij geavanceerde filtratiesystemen garanderen de waterkoelers van Langerak de Jong zuiver water, essentieel voor de gezondheid en productiviteit van jouw team.

Flexibele installatie

Onze waterleidingkoelers kunnen op elke gewenste plek worden geïnstalleerd. Voor locaties zonder waterleiding bieden we de Oasis waterkoeler met waterbottel aan.

Warm of koud

Naast gekoeld water is warm water ook een must op kantoor. Warm water verminderd wederom stress en verbetert de bloedcirculatie, wat belangrijk is voor een zittend beroep. Onze waterleidingkoelers bieden niet alleen gekoeld water, maar kunnen ook water verwarmen tot 92 °C, ideaal voor thee of andere warme dranken. Met een capaciteit van ongeveer 30 liter gekoeld water en 6 liter warm water per uur, zijn ze geschikt voor elke bedrijfsgrootte.

Advies op maat

Elke bedrijf is uniek, en daarom bieden wij advies op maat. Onze adviseurs helpen je graag bij het vinden van de ideale oplossing voor jouw specifieke wensen.

Neem de stap naar een gezondere werkplek

Een waterkoeler op kantoor is een investering in de gezondheid en het welzijn van jouw medewerkers. Wil je meer weten over de mogelijkheden van water op jouw werkplek en welke waterkoeler het beste bij jouw bedrijf past? Neem dan contact met ons op voor een adviesgesprek. Samen zorgen we voor een gezonde en productieve werkomgeving.

Contact opnemen