vrijdag 15 september 2023

5 redenen waarom koffie op het werk onmisbaar is

Koffie is één van de meest gedronken dranken in Nederland. Voor veel mensen is het dan ook onmisbaar op het werk. Wij als Langerak de Jong begrijpen dit en geven je graag een paar redenen waarom een goede koffieautomaat van belang is voor elke organisatie.

 

1. Koffie zorgt voor een goed begin van de dag

Voor veel mensen is een kop koffie een vast ritueel om de dag mee te beginnen. Ook op het werk is koffie halen vaak het eerste wat men doet. Met een lekkere kop koffie kan je werkdag goed van start gaan. Een koffieautomaat op het werk mag dan toch zeker niet ontbreken.

2. Koffie is een begrip op het werk

Hoewel koffie op het werk niet verplicht is, bieden veel bedrijven hun werknemers gratis koffie en thee aan. Misschien zijn Nederlanders daarom wel koffieleut-kampioen van Europa. Wij zijn in ieder geval gewend geraakt ons kopje koffie op het werk. Zo erg zelfs dat het tegenwoordig niet meer weg te denken is in ons dagelijks bestaan.

3. Koffie is als een visitekaartje

Bij vrijwel elk zakelijk gesprek hoort een kop koffie. Een goede koffieautomaat met lekkere koffie is een visitekaartje voor je bedrijf. Veel gasten beschouwen de kwaliteit van de koffie als maatstaf voor de kwaliteit van het gehele bedrijf. 

4. Koffie bevordert de prestaties de werkvloer

Uit onderzoek onder ruim 1000 Nederlanders blijkt dat negen op de tien werkenden koffie of theedrinken op het werk. Het lijkt de prestaties op de werkvloer te bevorderen, mits de kwaliteit van de warme dranken goed is. Ongeveer 70 % van de mensen gaf aan dat vergaderingen beter verlopen met een goede kop koffie of thee erbij. Twee derde van de ondervraagden geeft aan scherper te zijn na het drinken van goede koffie of thee. Bijna de helft heeft vaak betere ideeën wanneer men een kop koffie of thee heeft gedronken.

 

5. Koffie verbindt

Niets kost meer energie dan een stroeve samenwerking met je collega’s. Je zit wekelijks tientallen uren bij elkaar op kantoor. Een slechte band met je collega’s kan je werkplezier dan ook behoorlijk verpesten. Twee derde van de ondervraagden geeft aan dat het samen drinken het teamgevoel bevordert en dat je door het halen van een consumptie uit de koffieautomaat soms andere collega’s spreekt. Collega's die je normaal niet spreekt. Stel je voor dat je ineens ontdekt dat die ene saaie collega dezelfde hobby heeft als jij. Wie weet heb je ineens een hele andere klik met elkaar! Koffie brengt mensen samen en kan bijdragen aan een goede sfeer op de werkvloer. 

Van een informeel gesprek met je collega tot een lange intensieve vergadering; er zijn elke dag genoeg gelegenheden waar een kop koffie of thee op z’n plaats is. Bij Langerak de Jong weten we daar alles van. Met onze kennis helpen we je graag bij het maken van jouw keuze.

Mocht je interesse gewekt zijn klik dan snel hieronder en dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Ik wil contact

Welkom op de nieuwe website van Langerak de Jong

Bent u klant van Langerak de Jong, dan heeft u een mail ontvangen. U kunt inloggen via het klantportaal om uw bestelling te plaatsen. Heeft u geen mail ontvangen neem dan contact op via verkoop@ldj.nl of telefonisch van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 via 079-362 05 15.